Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 octombrie 2013

Nagasaki & Hiroshima vs Cernobal


               V-ati intrebat vreodata cum de Hiroshima si Nagasaki continua locuite in timp ce la Cernobil o raza de 30km e in carantina? Adica materialul radioactiv nu e tot radioactiv si intr-o parte si intr-alta? Ei bine nu chiar.
                In Japonia s-au detonat doua bombe: Little Boy la Hiroshima, cu un continut de uraniu de aproximativ 63 kg din care 900 de grame au trecut prin procesul de fisiune eliberand aproape 16 kilotone de forta exploziva si Fat Man la Nagasaki , cu un continut de plutoniu de aproximativ 6,3 kg din care 900 grame au fusionat generand o forta exploziva de 21 kilotone.
                 Comparand asta cu ceea ce s-a intamplat la Cernobal unde au explodat circa 180 de tone de explozibil nuclear la nivelul solului afectand cca. 240.000 km patrati de teren din care 30 km in jurul centralei vor fii de nelocuit mii de ani, ne dam seama de magnitudinea dezastrului din Rusia.
                  Asta asa ca lectura relax de duminica si meditat la cat de "greu" ar fii ca sa ne anihilam noi, ca rasa, bine mersi fara mari probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu